26 marec 2012

Viktorji 2011

Po včerajšnjem volilnem molku zaradi referenduma o družinskem zakoniku so na MMC-jevo spletno stran končno vrnili posnetek prireditve Viktorji 2011. Pravijo, da je bil posnetek vseskozi na internetu, lahko si ga ,,downloadal'' s strani partis.si, razrezan na kose pa je krasil tudi spletno mesto youtube. Priznam, prireditve si nisem ogledala na sobotni večer v živo, niti posnetka nisem iskala po internetu, saj sem najprej mislila, da bodo takšni kot vsako leto - dolgočasni in razvlečeni. Ko je v medije privrelo, da so si dodobra privoščili nasprotnike družinskega zakonika in našo vlado, sem nanje postala pozorna. Razočarana sem bila nad potezo RTV-ja, da so jih do nadaljnjega umaknili iz arhiva in  v meni so povzročili kar nekakšen bes. Bes nad tem, da niso sposobni pojesti tega kar so skuhali. Požvižgam se na vse zakone, ki so zapisani v statutu že ne vem koliko let. Če ste stvar predvajali brez predhodnega pregleda, ste jo. Tudi ravnanje vlade označujem kot zmotno, saj ne znajo požreti svojih napak. Če ste prišli na oblast kot poraženci, poraženci tudi ostanite. Ne vem, če je bilo že kje zapisano, ampak v moji glavi se je porodila ideja, da je šlo morda le za špekulacijo. RTV je javni zavod in prepričana sem, da so vladajoči na čelo že postavili svojega cenzorja, zato ne bi oddaje kar tako spustili v eter. S tem, ko so dali nastopajočim priložnost, da izrazijo svoje mnenje o družinskem zakoniku, so na svojo stran nekako pridobili še več podpornikov društva, ki se bori za razvrednotenje družine - torej tistih, ki so bili proti. Manj izobraženi in obveščeni ljudje so Viktorje vzeli kot nekaj slabega, nekaj, česar si takšna država pač ne sme dovoliti. In ker so nekateri izmed voditeljev še dodatno izpostavljali gejevsko skupnost, ki je mimogrede v Sloveniji še vedno prezirana in nekako tudi preganjana, so na neodločene ljudi, ljudi, ki se drugače najbrž sploh ne bi udeležili referenduma, pritisnili tako, da so se odpravili na volišča in obkrožili besedo PROTI.

Sama sem bila nad Viktorji res navdušena. Že dolgo se nisem tako presmejala ob kakšni slovenski oddaji. Tudi namen je bil izredno dober, a mogoče so si vseeno drznili preveč za našo malo Slovenijo, kjer vsakdo vsakega pozna. Všeč mi je bil tudi način povezovanja prireditve, saj ni bilo statičnega voditelja, ampak so se na odru menjali igralci in pevci. Vsakdo je svoj kos pogače predstavil na drugačen zanimiv način, zato so se ob gledanju gotovo nasmejali tudi tisti najbolj goreči kritiki, ljudje, ki v vsaki stvari iščejo napake. Priznati moram, da so vsi voditelji v mojih očeh zrasli - te že mora biti nekaj v hlačah, da se upaš pred širnim občinstvom ponorčevati iz političnega in tudi medijskega pompa v naši prelepi deželi. O tem, da je šlo le za provokacijo pa priča tudi dejstvo, da si niso privoščili samo državnih uradnikov, ampak tudi športnike, neslane šale so zbijali tudi na račun drug drugega in prejemnikov žlahtnih kipcev.

Kaj pa dobitniki Viktorja 2011?

O tem, če so si vsi dobitniki kipec res zaslužili ne bi. V demokratični državi ima vsakdo pravico do svojega mnenja, zato vas ne bom posiljevala s svojimi. Priznam, da sem se iskreno nasmejala ob zahvalnem govoru Tanje Žagar, ki je zmagala v kategoriji pevcev. Tistega stavka, da bi skočila v naročje ljubljanskega župana, če bi bil na prireditvi, še zlepa ne bom pozabila. Lastnika Viktorja pa sta letos postala tudi dva velika moža RTV-ja in hkrati tudi moja velika vzornika. Kot prvega moram izpostaviti Mita Trefalta, ki si je s svojim več kot odličnim delom za nacionalko prislužil Viktorja za življenjsko delo, drugi pa je Igor E. Bergant, ki je v lanskem letu uspešno presedlal iz sedla najboljšega športnega voditelja v sedlo daleč najboljšega voditelja informativne oddaje. 


Igor E. Bergant. (vir: www.dnevnik.si)
Gospod Mito Trefalt.
Ob njegovem prihodu na oder so vsi gledalci vstali in ga pozdravili z bučnim aplavzom.
 (vir: www.dnevnik.si)


Pa še povezava za vse tiste, ki bi si prireditev radi ogledali: http://tvslo.si/predvajaj/viktorji-2011/ava2.131880159/

Upam, da bo podelitev Viktorjev drugo leto vsaj polovico tako dobra kot letošnja!
TINA

P.s.: Ne vem, zakaj mi je šla danes beseda senzacionalistični tako težko z jezika. Saj ni tako težka. Senzacionalistični, senzacionalistični, senzacionalistični. SENZACIONALISTIČNI!

Ni komentarjev: