04 december 2011

Kako pospraviti sobo?

1. Postavi si cilj.
Cilj je v tem primeru pospravljena soba. In zakaj si je dobro postaviti cilj? Zato, ker nas pri delu motivira, ne bomo odnehali, dokler ne bo cilj izpolnjen.

2. Zapri že enkrat računalnik.
Računalnik je moteči člen. Če bo odprt na tvoji pisalni mizi ali postelji strmel vate, te bo zagotovo premamil in čez pet sekund boš zopet sedel na stolu in veselo čvekal s svojimi facebook prijatelji.

3. Prižgi radio. 
Že renesančnik William Shakespeare je dejal, da iz glasbe prihaja čar, ob katerem se morajo upokojiti vse skrbi in vse bolečine srca. Pa tudi neka čudna motivacija se skriva v glasbi, ki ti bo zagotovo dala še dodatno spodbudo, da pospraviš sobo. Plus, če imaš prižgan radio izpolniš točko 2. in lahko spoznaš kakšen drug stil glasbe, kakšno novo pesem...

4. Razglej se po sobi...
in ugotovi, kateri predeli sobe so sploh potrebni pospravljanja. Včasih že samo pospravljena soba vrže na sobo čisto drugačno luč.

5. Vsaka stvar mora imeti svoje mesto.
Drugače tako nima smisla pospravljati, saj se boš čez pol ure zopet nahajal v popolnem neredu.

6. Še vedno nič?
Za punce: Veš tisto dekle, s katerim tekmuješ že od vrtca pa je zmaga vedno na njeni strani? No, ona ima pospravljeno sobo... Vedno!
Za fante: Punce obožujejo fante, ki ne živijo v razmetanih sobah.


Sedaj pa hitro preizkusit nasvete, saj vodijo k notranjem zadovoljstvu in zadovoljstvu vaših mam.


Tina
vir fotografije: http://pjvanoverschot.files.wordpress.com

4 komentarji:

anja pravi ...

Js tko pospravim, da kr vržem v koš :D

Unknown pravi ...

Je rešitev, sam potem moreš imeti še konc velik denarja. :)

Anonimni pravi ...

Vedno imam težave s pospravljanjem🤡ampak sem si naredila seznam kot urnik prvi nasvet:poberi po tleh vse kar vidiš.drugi nasvet:vse zmeci na kup in nato vse pospravi. Tretji nasvet: če pride prijatelj prijateljica na obisk se loti dela da se boš izkazal in malo považil l.p Tara Hanna

Anonimni pravi ...

Men se kr ni ratal se bom mogla lotit