18 februar 2012

Košarka

Brežice, 17. 2. 2012

Košarko spremljam že od malih nog, saj je moj oče ljubiteljski košarkar, vendar priznam, da sem si tokrat prvič ogledala pravo košarkarsko tekmo v živo (no, razen tekem ŠKL-ja, ki so se odvijale v dvorani Gimnazije Brežice). V novi brežiški telovadnici se te dni odvija zaključni turnir Pokala Spar. Ne glede na vse kritike, ki jih je telovadnica prejela zaradi svoje nenavadne in tudi meni ne preveč všečne zunanjosti, je znotraj prava športna dama. Dvorana, ki sprejme 1700 obiskovalcev, se je na večerni tekmi skorajda docela napolnila.

Na prvi tekmi, ob 17. uri in 30 minut, sta se pomerila ljubljanski Geoplin Slovan in mariborski Maribor Messer. Po napeti tekmi, kjer se je vodstvo kar naprej izmenjevalo, so na koncu slavili Ljubljančani z rezultatom 48:42. Lahko bi rekli, da noben klub ni imel ravno svojega dne, tako da se bodo morali mladeniči Geoplina močno potruditi in razigrati, če bodo želeli premagati veliko izkušenejše igralce iz klopi Uniona Olimpije.

Košarkarski klub Union Olimpija je na večerni tekmi slavil proti domžalskemu Heliosu. Čeprav so Domžalčani nekajkrat povedli, so bili Ljubljančani tokrat vseeno pretežak zalogaj. V polfinale so se uvrstili z rezultatom 65:50. Največ točk pri Heliosu je dosegel mlad Klemen Prepelič, ki je prispeval kar 18 točk, na drugi strani pa je bil najboljši strelec Olimpije Thompson s petnajstimi točkami.

Danes sta v Brežicah na sporedu polfinalna obračuna. Najprej se bosta ob 17.30 pomerila Union Olimpija in Geoplin Slovan, ob 20.00 pa sledi tekma med Krko in Zlatorogom. S Tino sva bili popolnoma odločeni, da greva danes v maškare, toda po včerajšnjem košarkarskem spektaklu naju vse bolj vleče, da zopet zajadrava v športno dvorano v Brežicah.

Ne se šparat, za pokal gre!

Ena uradna iz Siola.



In kot ponavadi, sem doma zopet pozabila fotoaparat. 
Se pa baterije že polnijo za nedeljsko finale. :)

TINA

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

pomirila? :D

Unknown pravi ...

Opala, hvala Anonimni! :-)
Ena izmed mojih slabosti je, da nikoli ne preberem napisanega besedila in tako pride do takšnih napakic. Hvala še enkrat! :-)