20 november 2013

Enjoy the moment

Si srečen? Nisi? Si se kdaj vprašal, čemu je tako? Ja, ja, saj preveč razmišljanja morda res boli in nas včasih spravi v slabo voljo, ampak zakaj? Ker pridemo stvarem do dan in vidimo, dan niso takšne, kot si želimo, da bi bile. Pa se nam ne da ukvarjati s svojimi problemi, rajši razglabljamo o tem, kaj se je zgodilo onemu in kako je tisti prevaral tisto. Zelo pomembne reči, življenjskega pomena.

Če nisi srečen, problem tiči v tebi. Ne v tvoji mami ali tvojem fantu ali tisti kolegici, ki ti že nekdaj želi vse slabo. V tebi. Ti živiš svoje življenje, ti upravljaš svojo glavo, sam kuješ svojo srečo, sam pišeš svojo zgodbo.

Če si želiš oditi, pojdi. 
Če te moti številka, ko stopiš na tehtnico, jo spremeni. Jamranje te ne bo pripeljalo nikamor, morda se boš le znašel na dnu brezizhodnega brezna. Pomagaj si, dokler še ni prepozno. 
Ti ni všeč barva tvojih las? Spremeni jo. 
Se v službi ne počutiš fajn? Pusti jo, zaboga, zunaj je dovolj ljudi, ki jo bodo opravljali z največjim veseljem. 
Se ti danes ne da v šolo? Pa ne pojdi. Itak boš popoldne pri prepisovanju snovi to obžaloval, ali pa ne boš. 
Si želiš na faks, za katerega ti vsi pravijo, da ga ne boš izdelal? Pošlji vse v k**** in se vpiši. Če se čutiš sposobnega in če si pripravljen vložiti malo (ali pa precej) truda, ni razloga, da ga ne bi mogel izdelati. 
Si želiš preteči maraton? Obleči se v trenirko in pojdi ven. Danes boš pretekel 1 kilometer, čez dva meseca 5, čez eno leto že polmaraton. 

Če dobro delaš, ni vrag, da se ti enkrat ne bi povrnilo. Če slabo delaš, tvoja slaba dejanja prej kot slej potrkajo na tvoja vrata.

Ne boj se sprememb, je že res, da niso vedno dobre, ampak če se sam odločiš za spremembo, boš stvari zagotovo spremenil na bolje, saj se imaš rad (če se nimaš, je tu že prva stvar, ki jo moraš spremeniti!) in si želiš le najbolje. Želje drugih lahko brez problema pozabiš, ljudje te bodo vedno sodili, vedno jim nekaj ne bo všeč. In bolje ti bo šlo v življenju, več slabega bodo imeli povedati o tebi. Ne bodi eden izmed njih, vedno išči le najboljše tudi v najslabšem. Pa ne da rabiš biti največji pozitivist na svetu in moraš takoj začeti pisati knjige za osebnostno rast, ker s tem ne boste naredili nič. Postanite boljši človek, ne skrivajte se pred svojimi napakami, ampak jih pogumno začnite odpravljati.

Za konec pa še ena hipsterska YOLO scena: Enkrat živiš in če to narediš dobro, je enkrat povsem dovolj. Naredi karkoli želiš, samo da si srečen. 

http://www.polish-my-crown.com/11-facts-about-positivity/

Ne jutri, začni danes. 

Tina

Ni komentarjev: